De ce sa folosim panouri solare?

Energia solara este o resursa de care putem beneficia gratuit iar folosirea panourilor solare sau fotovoltaice poate reprezenta o modalitate de a va alimenta casa sau afacerea cu energie electrica sau termica, fapt care care aduce si beneficii mediului, pe langa cele personale.

Nu exista emisii directe de gaze cu efect de sera, deoarece energia electrica este produsa  din lumina soarelui, nu din arderea combustibililor fosili.Lumina soarelui este o sursa de energie regenerabila, ceea ce inseamna ca nu vom ramane niciodata fara ea. Carbunele si gazul sunt combustibili fosili si in cele din urma se vor epuzia . 

Romania noastra ce are un climat cu influente submediteraneene, cu veri calde si soare pe tot parcursul anului. Odata ce instalati panouri solare pe acoperis, acestea transforma lumina soarelui in energie electrica sau puteti incalzi apa calda menajera folosind panouri pentru apa calda.

De asemenea va putem furniza si solutii hibride pentru apa calda, in acest caz energia electrica produsa de panourile fotovoltaice fiind folosita la alimentarea unui boiler electric ce va incalzi apa calda menajera, acest sistem fiind mult mai rezistent in timp comparativ cu cel confectionat din tuburi vidate.

Daca adaugati un sistem de acumulatori la un sistem de panouri solare, puteti stoca energia solara care nu este utilizata pe timpul zilei pentru a putea fi utilizata mai tarziu, acest lucru reducand factura la energia electrica si mai mult.

Energie regenerabila

Panourile solare produc electricitate prin transformarea fluxului continuu de energie de la soare in electricitate.

Prietenos cu mediul

Nu sunt eliminate emisii nocive in aer atunci cand energia electrica este produsa de panouri solare.

Economic

Procesul fotovoltaic care transforma lumina soarelui in energie electrica nu necesita combustibil si are o mentenanta scazut .

0 +
Proiecte finalizate
0 +
Proiecte in dezvoltare
0 +
Patente recunoscute
0 +
Solutii de finantare
Scroll to top