Panouri de apa calda cu tuburi vidate

Panourile solare pentru apa calda cu tuburi vidate sub presiune au rezervor integrat din otel inoxidabil, conceput pentru producerea de apa calda menajera atunci cand temperaturile mediului extenr sunt peste 0°.

Disponibil in versiuni cu cadru pentru terase sau dar si cu cadru pentru acoperis in panta.

Rezervorul de stocare al apei calde este fabricat din otel inoxidabil de inalta calitate si are o capacitate de pana la 300 litri. Presiunea maxima de lucru a rezervorului este de 6 bari si rezervolul de apa poate fi conectat direct la reteaua publica sau la un sistem de pompare independent (hidrofor).

Panourile solare pentru apa calda pot fi instalate si la nivelul solului, cu conditia ca locul amplasarii sa nu fie umbrit.

Tuburile de vid sunt echipate cu conducte termice din cupru si nu contin apa, panourile solare pentru apa calda cu tuburi vidate ofera cea mai mare performanta de recoltare a energiei solare. Tuburile de vid sunt realizate din sticla borosilicata care este acoperita pe partea interioara cu 3 straturi de absorbtie care amplifica efectul iradierii solare. Vidul interior asigura transferul energiei recoltate in rezervorul de apa cu pierderi minime de caldura. Tuburile de forma cilindrice asigura o performanta ridicata pe tot parcursul zilei, chiar si pe cerul partial innorat.

panouri-solare-tuburi-vidate-apa-calda
panouri-solare-apa-calda

Panouri de apa calda hibride

Panourile solare pentru apa calda hibride sunt panouri ce au integrata o pompa de caldura cu sursa de aer, avand o eficienta de pana la 400%, fiind inlocuit boilerul electric utilizat in mod obisnuit pentru a suplini colectorii solari termici, sistemul hibrid devenind astfel un sistem eficient d.p.d.v. energetic si economic, reducand costul de incalzire in zilele ploioase sau racoroase cu pana la 75%.

Prin urmare acesta poate economisi pana la 95% din costurile de incalzire comparativ cu ale unui sistem traditional de tuburi presurizate dotat cu un incalzitor electric auxiliar.

Scroll to top